Krympte i tvätten? :/

Jag passade på att sjösättalite men vattnet var lite för kallt och likt vissakrippsdelar i kallt vatten så krympte även Sixten!
Nä, skämt och sido. Den här lilla modellen ropades in på tradera för en tid sedan och kommer från 60-talet. Proprtionerna är bättre på teckningen på omslaget än vad det är på själva modellen. Men hur coolt är det inte i alla fall att SW16 faktiskt fanns som modellbåt!
Priset på 8:- får väll anses för tiden vara tämligen dyrt, tror jag. Iom att jag inte levde då så är mina uppfattningar om pengavärdet rätt vaga. Men för den vakna så kan man läsa OMS på prislappen, Omsättningsskatt med andra ord. Detta var innan våra kära pålitiker fick för sig att pengarna i alla fall inte räkte så man lag till M:et i M(era)OMS.
 
Trevlig helg på er!
 
 

I väntans tider

Jag vet jag vet. Ibland händer det inte mycket och jag är ledsen för det! Motivationen har ju inte varit på topp när regnet ute står som spön i backen. Visst är det ett perfekt väder för att sitta inne i ett varmt garage och fixa med lite diverse, men med vad? Jag har inte vidare mycket som jag i nuläget kan göra.
Motorn är iväg på renovering och jag hoppas kunna lägga upp ett lite längre reportage från hur det går med den. För min del får motorn gärna vänta ett ögonblick då jag jusst i skrivande stund inte har någonstans att direkt ställa den, förutom på Sixtens akterspegel då förståss...
Jag håller i alla fall på att städa iordning garaget för att kunna ta hem Sixten för att göra lite plastjobb och träjobb på insidan. En vän till mig som är en riktigt duktig möbelsnickare har lovat att lägga sina ömma händer på träjobbet i vinter, men det blir inte förns i januari.
 
En Kul sak som har hänt på sista tiden är dock arbetet med att få till stånd en passande båt trailer vilket jag i nuläget jobbar intensivt med. Rapport lär komma vad det lider. Jag kan i alla fall säga så mycket att jag har pratat med en släpvagnstillverkare som har en massa godis kvar i sina gömmor från 50-60 talet, så jag slår vad om att det kommer bli en läcker skapelse. Sixtenkan ju inte åka på ett modernt släp inte, hur skulle det se ut ;)
 
På återseende!

RSS 2.0