Hemma ett dygn och kan inte hålla mig borta!

Jag var tvungen att åka bort ett dygn från mitt arbete i skärgården och passar då på att ägna kvällen åt att dela med mig av den oerhörda skicklighet som Bäckmans gjuteri uppvisar! Ingenting verkar för dessa hantverkare vara en omöjlighet.
Passa på att signa upp er, allt på bilden är nämligen till salu för 500:- stycket! En av stävögglorna är redan tingade så det gäller att smida medans järnet är vamt.

Trevlig fortsatt sommar! :)


Ett enormt steg frammåt!

Så här inför sommaren så passar jag på att lägga upp den sista uppdateringen av bloggen på ca två månader. Jag kommer att spendera en hel månad på annan ort och kommer inte att kunna göra någonting över huvud taget på Sixten.
Det ser här på svettigasixten ut som om det inte har hänt någonting över huvud taget, men som tur är så har det hänt mer än någonsin. Jag har inte kunnat skriva om det då jag inte riktigt har vetat exakt vad som har hänt, bara att det har hänt!
Som ni vet så skeppades sixten upp till Norrtälje för att tas hand om av ett riktigt profs, och tur var nog det. Jobbet han har lagt ner och finishen han har fått skulle jag aldrig lyckas med som den novise jag är. Nu vet jag lite mera hur man gör och han har berättat om vartända steg i prosessen och jag ångrar inte att jag lämnade bort detta.
titta och njut så hörs vi efter sommaren!Ny plast lades på under sixtens skrov, hela längder utan skarvar!Kölen förstärktes även denna.
Vad detta är för spackel har jag ingen aning om, vad jag vet är att det inte är samma som var på innan nämligen vanligt bilspackel. BIG NO NO!
Första lagret gelcoat. På undersidan rollades gelcoaten på, detta för att inte få några micro porer som annars alltid är när man lägger på gelcoat på detta sätt. Det är annat när båten gjuts i en form med gelcoat från början
Man har lagt på ett lager svart färg för att enklare kunna upptäcka microporer och blåsor. Funkar tydligen att lägga på vanlig träkol också!
Här har vi dom, och dom är inte få! sex lager gelcoat med slipning emellan löste problemet!
Mina krav på så nära orginal som möjligt... Snyggt blir det ju i alla fall!
Klar! Snacka om skönhet :)

Botten på båten ska poleras lite till för att få lite snyggare finnish. Det går att slipa och göra bottnen lika fin som sidorna, men det skulle kosta både tid, pengar och massor av mera gelcoat.
Hon skäms ju inte för sig i nuläget i alla fall!


RSS 2.0