Von Sven. Jag säger bara det!

Har ni hört namnet förut? Killen med dom magiska händerna har figurerat förr i Sweet Sixteen sammanhang. Han är en av europas bästa pinstripeartister och handrandade upp ett helt däck åt en SW16 i Linköping för ett par månader sedan, ett resultat som den ägaren är mycket nöjd med. Kontakten med Sven fick jag genom min bror som har anlitat honom att pinstipa en hotrod. Man måste säga att man blir imponerad av det han håller på med och ingenting som har med färg att göra verkar vara för svårt.
Dekalen å den här tanken har med åren fått sig några törnar med all rätt. Men den var inte sämre än att jag tänkte att jag skulle ge Sven en shans att fixa det. Dom nytillverkade dekalerna ser dessutom inte helt lika ut, så nördig som man är så lämnade jag det hela till Sven och här är resultatet. Nu återstår bara för en bilackerare att ta över och lackera resten!
Bilderna nedan är använda med tillstånd av Von Sven.
 
Titta gärna in på Svens hemsida och blogg på http://www.vonsven.com/ 
http://vonsven.com/modernstudio/category/modern-studio/
 
 
 
 
 
 
 
 

Helt jäkla galet, men inget med båtar att göra. Vad jag vet!

Alla Sweet Sixteener är inte båtar. Tyvärr är det enklare att hitta finniga fjortisbrudar som tycker dom är världens snyggaste som finns än vad det är att hitta båtar när man söker efter just SW16.
Jag kollade dock FB häromdagen och jag ser att jag har fått ett mail från min kompis Björn som är ungegfär lika galen i fordorn som jag är, fast han har skrivandets gåva dessutom, med tipset om den här länken. Man måste berömma killen för att dels komma på den här totalt galna ideen, och dels för att förverkliga den!
 
http://www.sweet16.se/

Förkylt :(

Här ligger man, förkyld med ont ihalsen och hosta. Lägg därtill på att jag är man vilket gör det hela lite värre. Jag skulle våga påstå att jag faktiskt är döende! Ni kvinnor har ingen aning om hur det är för en man när denne är förkyld, men det är allt annat än en lek, det vill jag lova!
När jag nu ligger här på soffan i krämporna av min egen dödsångest (läs nästeppa) så ringer dörrklockan. JAg väntar då rakt inte besök. Föräldrarna är i fjällen och vad mina polare anbelangar så brukar dom ringa innan dom dom dyker upp.
Nåväl, jag stapplar och hasar mig till ytterdörren i krämpor (läs, gick i lite lugnare tämpo än normalt) och tittar i titthåles så syns mest en mörk gestalt. GR8, en lönnmördare! Nä, det var bara Larsa med fru som tittade över medförsta prototypen till emblemen! Dom är gjorda i transperent plexi för att kunna gämföra orginalet och kopian. Än så länge skiljer det sig en aning, men det kommer att fixa i prototyp 2.0!
Det tar sig i alla fall! JAg hade tänkt att göra en stock emblem som jag säljer till mer eller mindre skälvkostnadspris, jag tittar även på möjligheten att göra en uppsättning i vit plast som det ska vara på dom senare båtarna om det är någon som är lika petig som jag är fast har en nyare SW16.
 
 

Go och glad!

Ni som har följt bloggen tidigare vet att jag har letat efter en vagn att dra Sixten på. Naturligtvis så kan jag gå och köpa en vagn hos närmsta tillverkare eller leverantör av släpvagnar, men varför göra det lätt för sig? Nä, Sixten måste ju naturligtvis åka ståndsmässigt på en tidstypisk vagn. Sökandet har pågått en tid och från Ide till idag så har det tagit ca ett år.
Av en slump så sökte jag på tradera och hittade en vagn som jag tänkte kunde lämpa sig bra. Problemet var att det är ett flaksläp, iofs från 1967 men ett flak! Kontakt togs med bilprovningen och jodå, det går att bygga om till en båtvagn.
Jag har hittat en vagn som jag får låna och den kommer att aggera mall till den vagnen jag ska bygga fram.
Men varför i gösse namn kan jag inte bara köpa en ny, fräsh båtvagn? Anledningen är att med en ny vagn så kan jag inte få den att se ut som en gammal och därför kommer den inte att smälta in i helhetsintrycket. Nu kan jag få belysning, bromsar etc att vara tidsenliga.
 
Stay tuned, bilder kommer! :)

RSS 2.0