Ett enormt steg frammåt!

Så här inför sommaren så passar jag på att lägga upp den sista uppdateringen av bloggen på ca två månader. Jag kommer att spendera en hel månad på annan ort och kommer inte att kunna göra någonting över huvud taget på Sixten.
Det ser här på svettigasixten ut som om det inte har hänt någonting över huvud taget, men som tur är så har det hänt mer än någonsin. Jag har inte kunnat skriva om det då jag inte riktigt har vetat exakt vad som har hänt, bara att det har hänt!
Som ni vet så skeppades sixten upp till Norrtälje för att tas hand om av ett riktigt profs, och tur var nog det. Jobbet han har lagt ner och finishen han har fått skulle jag aldrig lyckas med som den novise jag är. Nu vet jag lite mera hur man gör och han har berättat om vartända steg i prosessen och jag ångrar inte att jag lämnade bort detta.
titta och njut så hörs vi efter sommaren!Ny plast lades på under sixtens skrov, hela längder utan skarvar!Kölen förstärktes även denna.
Vad detta är för spackel har jag ingen aning om, vad jag vet är att det inte är samma som var på innan nämligen vanligt bilspackel. BIG NO NO!
Första lagret gelcoat. På undersidan rollades gelcoaten på, detta för att inte få några micro porer som annars alltid är när man lägger på gelcoat på detta sätt. Det är annat när båten gjuts i en form med gelcoat från början
Man har lagt på ett lager svart färg för att enklare kunna upptäcka microporer och blåsor. Funkar tydligen att lägga på vanlig träkol också!
Här har vi dom, och dom är inte få! sex lager gelcoat med slipning emellan löste problemet!
Mina krav på så nära orginal som möjligt... Snyggt blir det ju i alla fall!
Klar! Snacka om skönhet :)

Botten på båten ska poleras lite till för att få lite snyggare finnish. Det går att slipa och göra bottnen lika fin som sidorna, men det skulle kosta både tid, pengar och massor av mera gelcoat.
Hon skäms ju inte för sig i nuläget i alla fall!


Kommentarer
Postat av: Philip

Grymt fin hon har blivit!
jag har själv en likadan fast i odugligt skick, jag får aldrig tummen ur till att börja renovera
.. tråkigt men så är det.

Men du har lagt ner ett mkt bra och fint jobb måste jag säga!

MVh Philip

2012-10-02 @ 22:19:04
Postat av: Micke

Tack så mycket för dom fina orden!
Hopas du kommer igång någon gång i alla fall.
Gå med i vår sw16 grupp på fejan. Där diskuterar vi båtarna, visar bilder och delar med oss av tips.

Sök efter mareholmsbruk Sweet Sixteen så hittar du oss!

Mvh
Micke

2012-10-02 @ 22:26:39
Postat av: netclassics

Har ett original båtsläp från 1961 som var avsett för min SW16. Tippbart och med skärmar ovanför hjulen. med lite slipning och svets + lack blir det ett underbart ekipage ! Den är till salu !

2013-02-15 @ 17:03:12
URL: http://netclassics.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0