Varför ge upp för när man kan fortsätta kämpa?

Bra fåga som jag inte har något bra svar på, men har jag gett mig fan på att någonting ska funka så kommer jag se till att det gör det, punkt slut!
Ibland är jag för envis för mitt eget bästa, det vet jag också. Jag kan stånga huvudet blodigt om jag vet att någonting ska gå. Anledningen att det inte går är för att jag som individ inte har lärt mig på vilket sätt det ska genomföras på.
Jag har många exempell och jag vet att ibland har min envishet och förmågan att inte ge upp påverkat min hälsa på det psykiska planet. Inte för att jag är någon wacko snubbe utan för att jag kan ligga sömnlös på näterna med ett problem som jag inte kan lösa! JAg fick en förklaring av en psykolog att personer som har blivit mobbade i skolan ofta utvecklar en envishet och ett jävlaranamma, så det stämmer nog som dom säger: Var snäll mot mobbofret, han kommer att bli din chef en dag.
Ett av problemen att hitta på Sweet Sixteen båtarna har visat sig vara den list som sitter runt sittbrunnarna. Många har tagit bort den och ersatt med trä, som på min båt. Snyggt, javist, men det är långt ifrån orginal, och just orginal är det jag eftersträvar så länge som det är fysiskt möjligt!
Jag pratade med Marcus som letar efter just den här biten, han och andra har letar efter en list som är lik orginalet men tyvärr gått bet. Jag sa under vårat samtal att ajg känner igen den här listen från någonstans, men kunde inte plasera den. Jäkla skit också, har ni varit med om den någon gång? Det kan handla om en person som ser jäkligt bekant ut, som man morsar på nere på affären eller på gatan och som glatt hälsar tillbaka. Efteråt så undrar man vart fan man känner den människan för. Så går man och grubblar på det där en stund, en vecka, en månad eller liknande tills man kommer ner till den lokala pizzerian eller puben bara för att inse att det var bagaren eller servitören... Jo jag tänkte väll det!
Samma sak var det med listen, vart fan hade jag sett en sån list!?!? Uppenbarelsen kom när jag häromdagen satt och kollade på grannfejden på tv. Dom stog i ett trapphus och pratade och jag fick en riktig aha upplevelse. Det är ju en liknande som sitter på räckena från 60-talet! Men vart hittar man en räckeslist från 60-talet då...? Ingen aning! Jag började med att ringa till en del större järnaffärer som är specialiserade på fastihetsunderhåll, det var rena nitlotten och jag fickförklarat för mig att det var länge sedan dom slutade med sånna lister... Marcus hade ju redan kollat med kuntze så varför skulle jag egentligen ringa dom? Nåväl, jag gjorde det och fick napp! Jag vet av erfarenhet att dom har haft anstälda som har varit slöa och inte velat klla upp saker när man har letat efter något udda, men dom slapp jag den här gången!
Det fanns i tre bredder sa han. För 30, 40 och 50mm plattjärn. När jag kom dit så visade det sig att det fans en del till då 30mm modellen skulle visa sig vara för bred. Hittade en som stämmer väldigt exakt i måtten med orginalet (Orginalet har något rundare kanter). Tur att jag hade varit och mett på en orginal SW16 som en kille som jag känner har :)
Själv kommer jag att lägga list till min båt på hyllan så jag kan sätta på om jag får för mig att plast är snyggare än trä!
En vanlig människa säger "det går inte" medans jag säger "du kan inte och har inte letat tillräckligt" ;)


På den här bilden ses den svarta orginalgummilisten




Dagens fynd:


Kommentarer
Postat av: Marcus Ludvigson

Lysande, tack Micke!

2011-05-27 @ 14:22:38
URL: http://hem.bredband.net/sw16ren/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0