Nya tider, nya upptäkter!

Farsan ringde till mig en dag härom vecka.
-Vet du om att det ligger ett SW16 skrov i grannområdet?
Å fan tänkte jag och lag inte mer värde i det. Jag vet historiskt att min far kan haspla ur sig saker som han tror sig sett som inte riktigt stämt in. Hur som haver så åkte jag och tittade och min far guidade vägen via telefon. Tro på fasen om det inte låg ett skrov där, väl dolt under presseningar och lastpallar.
Jag hopade ur bilen, stegade fram till dörren och knackade på varpå en yngre tjej öppnade och förklarade att jag skulle komma till baka dagen efter och fråga efter en viss person vilket jag också gjorde.
Jag möttes av en mycket vänlig herre med ett genuint intresse för gamla motorbåtar och annat kul. Han visade mig vad han hade för saker till båten och jag såg att båten var väldigt komplett. Av däcket fanns tyvärr bara ruttna fragment, men stommen fanns kvar och skrovet såg fint ut!
En sak som han visade var stävögglan som satt på båten orginal. Tyvärr hade skruven till den gått av så han hade hittat en annan, lite större modell. Jag fick däremot låna det som var kvar av den gamla stävögglan vilken kommer att köras ner till gjutaren så fort som möjligt för nygjutning med löfte om att jag skulle göra en till honom vilket var en självklar deal för mig. Själva skruvdelen vet jag att gjutaren kommer att lösa, så det kommer nog inte bli ett problem!
The work goes on!



RSS 2.0